Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Kinderen verwekt met sperma dat Belgische student doneerde voor onderzoek

Categorie:

Donorconceptie

NOS
|
19
April 2024

In België zijn in de jaren 70 minstens twee kinderen verwekt met het sperma dat een man tijdens zijn studententijd doneerde voor wetenschappelijk onderzoek. Een fertiliteitsarts en docent aan de Vrije Universiteit Brussel die het onderzoek begeleidde maakte misbruik van de zaaddonaties, meldt de organisatie VZW Donorkinderen.

Het misbruik kwam aan het licht nadat een 45-jarige man zich had geregistreerd bij databank MyHeritage, omdat hij op zoek was naar zijn biologische vader. Toen zijn biologische vader (71) gevonden werd zocht hij contact, maar de man reageerde in eerste instantie niet op het verzoek.

Uiteindelijk lukt het VZW Donorkinderen wel om contact te krijgen met de vader. Hij bleek nooit toestemming te hebben gegeven voor het verwekken van kinderen met zijn sperma. Wel herkende hij in de papieren de naam van de verantwoordelijk arts.

Labels:
fraude
donorconceptie
België
afstammingsgegevens
zoektocht

Gerelateerde artikelen