Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Nog altijd ontdekken donorkinderen dat spermadonor Karbaat hun vader is

Categorie:

Donorconceptie

NOS
|
5
April 2024

Nog altijd ontdekken donorkinderen dat spermadokter Karbaat hun vader is

Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel donorkinderen de in 2017 overleden vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat met zijn eigen zaad heeft verwekt. Vijf jaar geleden werd nog uitgegaan van bijna 50 kinderen, nu staat de teller op zeker 105 kinderen, schrijft Omroep Brabant.

Dat aantal noemt Annerie Meul uit Eindhoven, het oudste donorkind van Karbaat. De dochter van een van haar halfzussen leerde op de middelbare school over erfelijkheid en besloot een commerciële DNA-test te doen. Ze bleek 104 ooms en tantes te hebben. "Dat meisje raakte in paniek en ging naar haar moeder", zegt Meul tegen de omroep.

Labels:
fraude
donorconceptie
spermabank
Karbaat
afstammingsgegevens

Gerelateerde artikelen