Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Laborant fertiliteitskliniek doneert eigen sperma: dit is nog maar het topje van de ijsberg

Categorie:

Donorconceptie

De Volkskrant
|
10
January 2024

Een laboratoriummedewerker van de voormalige Stichting Medisch Centrum voor Geboorteregeling (SMGC), een fertiliteitskliniek in Leiden, heeft tussen 1979 en 1985 zelf als spermadonor gefungeerd zonder dit te melden. De illegale zaaddonor heeft ten minste elf kinderen verwekt, zo is woensdag in een tussenrapportage bekendgemaakt door Medisch Centrum Kinderwens(MCK). MCK nam in 2006 zowel het archief als de ivf-vergunning over van SMGC ens telde vorig jaar een onderzoek in.

De voorzitter van Stichting Donorkind is niet verbaasd over de nieuwste onthulling van een fertiliteitskliniek waar een medewerker stiekem zelf als zaaddonor optrad. ‘Je kunt niet meer spreken van incidenten, maar van structurele misstanden.’

Labels:
spermadonor
illegale praktijken
afstammingsgegevens

Gerelateerde artikelen