Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Vruchtbaarheidsarts misbruikte sperma van studenten voor donorinseminatie

Categorie:

Donorconceptie

|
25
April 2024

De vzw Donorkinderen kreeg de voorbije week 16 meldingen na het nieuws over de fertiliteitsarts in Brussel die het sperma van studenten misbruikte voor de verwekking van donorkinderen. De organisatie hoopt ook snel aan tafel te zitten met de VUB en het UZ Brussel.

Vorige week raakte bekend dat fertiliteitsarts Robert Schoysman, destijds verbonden aan het UZ Brussel en professor aan de VUB, minstens twee donorkinderen had verwekt door zonder toestemming sperma te gebruiken van een man die zaad had afgestaan onder het mom van wetenschappelijk onderzoek. De arts zou ook tijdens zijn lessen actief spermadonoren hebben geronseld.

Labels:
fraude
misbruik
België
afstammingsgegevens
zoektocht

Gerelateerde artikelen