Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Belgische fertiliteitsarts en professor aan Brusselse universiteit verwekte donorkinderen met het sperma van nietsvermoedende studenten

Categorie:

Donorconceptie

Belgie | Vzw Donorkinderen
|
19
April 2024

Fertiliteitsarts en professor aan VUB gebruikte zonder toestemming sperma van studenten ter verwekking van donorkinderen. ​

Een Limburgse man (45) ging nietsvermoedend op zoek naar zijn onbekende biologische afkomst. Dit deed hij omdat hij had vernomen dat zijn ouders wegens vruchtbaarheidsproblemen beroep hadden gedaan op een inseminatie met het sperma van een donor.

Na onderzoek door VZW Donorkinderen blijkt dat alvast 2 donorkinderen werden verwekt met het sperma van een student zonder diens toestemming of medeweten. De student gaf enkel toestemming om deel te nemen aan een wetenschappelijke studie. Het is de eerste keer dat zulk misbruik in België aan het licht komt. VZW Donorkinderen verzoekt om een grootschalig onderzoek uit vrees dat veel meer studenten werden misleid.

Labels:
fraude
fertiliteitskliniek
België
eigen zaad
afstammingsgegevens

Gerelateerde artikelen