Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Vijftig meldingen na oproep over 'Zwolse spermadokter'

Categorie:

Donorconceptie

NOS
|
4
February 2022

Bij Stichting FIOM hebben zich deze week, na deze oproep en berichten over de gynaecoloog Jos Beek, 53 donorkinderen en 8 donoren gemeld. Dat zegt de stichting tegen Nieuwsuur. Normaal gesproken komen er per maand zo'n dertig aanmeldingen voor de DNA-databank binnen.

Ze worden ingeschreven in een databank van het FIOM, die gespecialiseerd is in afstammingsvraagstukken. Hier zit DNA van zowel donoren als van donorkinderen. Bij een match weten donorkinderen of ze halfbroers of halfzussen hebben en in sommige gevallen komt daar ook uit naar voren wie hun biologische vader is.

Labels:
donorconceptie
bedrog
identiteit
afstammingsgegevens

Gerelateerde artikelen