Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Vijf donorkinderen stappen naar de rechter: 'Ik wil weten van wie ik afstam'

Categorie:

Donorconceptie

Sitos Tekstwerk
|
2
March 2021
Sherida is een van de vijf jongeren die vrijdagochtend voor de rechtbank in Den Haag staan. Alle vijf zijn ze verwekt met hulp van dezelfde spermadonor: B-donor 605, die beloofd had dat zijn donorkinderen mochten weten wie hij was. Maar 605 heeft zijn belofte verbroken.
Aangezien de wet op dit punt niet glashelder is, buigen zich nu drie rechters over deze netelige kwestie.

‘Zodra je als donorkind wilt weten wie de donor is, loop je tegen misverstanden aan. Dat je op zoek bent naar een vaderfiguur. Dat je niet gelukkig was in je eigen gezin. Dat je onverwacht bij hem op de stoep zult staan. Dat je misschien zelfs wel om alimentatie vraagt… Maar daar gaat het helemaal niet om!’

Labels:
afstammingsgegevens
identiteit
zoektocht
rechtszaak

Gerelateerde artikelen