Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Stichting Donorkind en gedupeerde moeder stappen naar de rechter om een massadonor te stoppen

Categorie:

Donorconceptie

Stichting Donorkind
|
26
March 2023

Een moeder en Stichting Donorkind zijn een kort geding gestart om een zaaddonor, die minimaal 550 kinderen heeft, een verbod op te leggen op het verwekken van nog meer donorkinderen. De donor heeft zijn zaad afgegeven bij minimaal 13 klinieken in binnen- en buitenland. Ook benadert hij via ontmoetingsplatforms en sociale media wensouders die een donor zoeken voor thuisinseminatie. Hij liegt daarbij over het aantal kinderen dat hij heeft verwekt. Volgens richtlijnen bij klinieken mag een donor maximaal doneren voor 25 kinderen of voor 12 gezinnen om inteelt, incest en psychische problemen voor donorkinderen te voorkomen.

Labels:
donorconceptie
massadonatie
bedrog
identiteit
incest
rechtszaak

Gerelateerde artikelen