Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Spermadokter gebruikte wel degelijk eigen zaad en verwekte 18 donorkinderen

Categorie:

Donorconceptie

|
23
May 2017

De omstreden Nederlandse spermadokter Jan Karbaat heeft wel degelijk vrouwen geïnsemineerd met zijn eigen zaad. De overleden arts van het Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht nabij Rotterdam heeft minstens achttien donorkinderen verwekt. Dat blijkt op basis van DNA dat een wettig kind van Karbaat heeft afgestaan aan de KID-DNA Databank van de stichting Fiom.Een aantal ouders en donorkinderen kreeg dat vandaag te horen. Fiom, een centrum voor afstammingsvragen, is nog bezig om alle betrokkenen te informeren. Het aantal matches kan nog flink toenemen als meer donorkinderen zich aanmelden bij de databank.

Labels:
anoniem
spermabank
karbaat
dna databank
fiom

Gerelateerde artikelen