Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Schaduwfamilie - de zoektocht van donorkinderen

Categorie:

Donorconceptie

|
16
April 2022

Op donorconceptie rust een taboe. Daardoor komen donorkinderen er vaak pas laat achter hoe ze zijn verwekt. Na deze onthutsende ontdekking gaan veel van hen op zoek naar hun biologische vader.

Zij missen hun schaduwfamilie, de verborgen helft van hun stamboom. Met de enorme groei van DNA-databanken komen steeds meer donorkinderen hun biologische vader en vaak tientallen halfzussen en -broers op het spoor. Maar wat er gebeurt er daarna?

In Schaduwfamilie vertellen donorkinderen over hun jeugd, hun verlangens, hun zoektocht naar en het contact met hun nieuwe familie. Vier gastauteurs gaan daarnaast in op de achtergronden van deze zoektocht:

  • Hoe heeft donorconceptie in Nederland zich vanaf het ontstaan in 1948 tot nu toe ontwikkeld? (Sandra van Loon)
  • Waarom is kennis over je afkomst zo belangrijk? (Maureen Davis)
  • Hoe kun je DNA- en stamboomonderzoek inzetten om je familie te vinden? (Rob van Drie)
  • Maar ook: hoe maakbaar is familie, en is het compleet maken van je familie zonder gedeeld verleden niet een onbereikbaar ideaal? (Tanny Dobbelaar)

De halfzussen Linda Sprado en Vera de Lange, zelf ook donorkinderen, vonden elkaar in 2019 via een DNA-test. Samen schreven ze dit boek.

Labels:
donorconceptie
zoektocht
afstammingsgegevens
identiteit

Gerelateerde artikelen