Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Reclamemakers naar spermabank om opvolgers te ‘kweken’

Categorie:

Donorconceptie

|
13
January 2016

BRUSSEL - Vijf reclamemakers hebben hun zaadcellen afgestaan aan de spermabank van het UZ Brussel en dat verwerkt in een opmerkelijk promofilmpje. Met hun donatie hopen ze zo veel mogelijk creatieve baby’s te verwekken, en zo de toekomst van de ­reclamesector veilig te stellen.“België is befaamd om de creatieve manier waarop reclame wordt gemaakt”, klinkt het in een nieuw campagnefilmpje van de Belgische reclamesector. “Maar achter die glorieuze façade kampt België met een groot probleem.” Klopt, zegt Dieter De Ridder, creatief directeur van Air, het reclamebureau dat de campagne bedacht. “Het wordt steeds moeilijker om jong talent te vinden.” Om die schaarste te bestrijden, werd aan Belgische topcreatieven gevraagd een donatie te doen. Geen geld, maar wel zaadcellen. “Iedereen reageerde aanvankelijk enthousiast op het idee”, aldus De Ridder. “Maar enkelen moesten afhaken omdat hun partner het niet zag zitten.” Uiteindelijk bleven vijf mensen uit de sector over die bereid waren écht een zaaddonatie te doen. Zij lieten zich ook filmen tijdens hun ‘avontuur’ in de zaadbank van Jette. “Hun donaties zijn nu beschikbaar voor iedereen die een baby wil”, klinkt het in het filmpje, dat besluit met de oproep “Word zelf ook donor. Steun de volgende generatie”. Zie ook de reactie van Donorkinderen België 'Als de reclameboys hun broek afsteken' België | Het Nieuwsblad, 13 januari 2016

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen