Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Opnieuw een rechtszaak om de identiteit van een zaaddonor te onthullen: Wie is B-605?

Categorie:

Donorconceptie

Nederlands Dagblad
|
4
March 2021

Haar achternaam heeft ze liever niet in de krant. Rosa (21) kent haar biologische vader alleen als nummer: B-605. Het voelt niet goed dat hij dan wel haar volledige identiteit zou kunnen achterhalen. Want ze gaat ervan uit dat haar donorvader de rechtszaak om zijn persoonsgegevens op de voet volgt.

Rosa is één van de vijf kinderen die vrijdag samen met vier moeders voor de rechter in Den Haag staat. Hun eis is simpel: ze willen weten wie donor B-605 is. In de jaren negentig liet hij zich namelijk registreren als ‘bekende donor’. De kinderen die zouden worden geboren met zijn zaad, zouden vanaf hun zestiende kunnen opvragen wie hij is. Maar toen Rosa dat ruim vijf jaar geleden deed bij de stichting die de donorgegevens beheert, kreeg ze nul op rekest. ‘Eerst kreeg ik te horen dat ze zouden uitzoeken en dat ik de gegevens daarna zou krijgen. Maar daar kwamen ze op terug. Hij bleek toch anoniem geworden te zijn.’

Labels:
rechtszaak
spermadonor
identiteit
afstammingsgegevens
zoektocht
IVRK

Gerelateerde artikelen