Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Op zoek naar innerlijke rust: wie ben ik?

Categorie:

Donorconceptie

Schaduwfamilie | De zoektocht van donorkinderen
|
16
April 2022

Waar kom ik vandaan? Wiens bloed stroomt er door mijn aderen? Op wie lijk ik? Deze existentiële vragen brengen je terug naar je oorsprong: je biologische ouders. Zonder hun voortplantingscellen zou je niet bestaan.

De meeste mensen kennen hun biologische afkomst. Voor donorkinderen (en ook voor geadopteerden, afstandskinderen, bevrijderskinderen en vondelingen) ligt dat soms anders. Zij weten niet altijd van wie ze afstammen. In dit hoofdstuk bespreekt Maureen Davis waarom kennis over hun afstammings- en familiegeschiedenis voor donorkinderen zo belangrijk is, en op welke manieren zij meer inzicht kunnen krijgen in hun onbewuste gevoelens en verlangens.

Op zoek naar innerlijke rust: wie ben ik? is onderdeel van het boek Schaduwfamilie | De zoektocht van donorkinderen van Linda Sprado en Vera de Lange, 16 april 2022, Uitgeverij Scriptum

Labels:
donorconceptie
identiteit
afstammingsgegevens
zoektocht
boek

Gerelateerde artikelen