Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Meer mensen willen weten wie hun spermadonor is, stijging van 30%

Categorie:

Donorconceptie

NOS
|
21
June 2022

Er is een toename van mensen die informatie willen hebben over hun spermadonor. Vorig jaar kwamen 1415 verzoeken binnen bij de organisatie die erover gaat, de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (SDKB).

Dat is 30 procent meer dan het jaar ervoor. Ook is dit het hoogste aantal aanvragen in de afgelopen tien jaar, schrijft de stichting in haar jaarverslag.

In maart en december kwamen er opvallend veel aanvragen binnen. Dat heeft mogelijk te maken met media-aandacht. In deze maanden werd de documentaireserie Het zaad van Karbaat uitgezonden over dokter Jan Karbaat, die tientallen vrouwen zwanger maakte met behulp van zijn eigen sperma. Ook werd het tv-programma De reis van je genen uitgezonden.

Labels:
donorconceptie
afstammingsgegevens
identiteit
zoektocht

Gerelateerde artikelen