Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Maarten (9) twijfelt of hij zijn donorvader wil leren kennen

Categorie:

Donorconceptie

Trouw
|
12
March 2021

Maarten heeft dezelfde wilde bos krullen als zijn donkerharige moeder, maar waar die mooie rode kleur vandaan komt, weet hij niet. Ja, van zijn vader, maar hij weet niet wie dat is. Nóg niet, want als hij ouder wordt, mag hij zijn gegevens wel opvragen. Samen met zijn zus Renske behoort hij tot de generatie kinderen van een niet-anonieme spermadonor. In gezinnen die gevormd zijn met hulp van een donor, leven specifieke vragen, zegt Barbara Lammerts van Bueren. Zij is projectleider bij het Landelijk Informatiepunt Donorconceptie (LIDC) dat vrijdag opent, onder anderen voor kinderen zoals Renske en Maarten en hun ouder(s). Bij het informatiepunt, gefinancierd door het ministerie van volksgezondheid, kunnen (wens)ouders, kinderen en donoren terecht voor betrouwbare informatie en ondersteuning.

Labels:
spermadonatie
identiteit
afstammingsgegevens

Gerelateerde artikelen