Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Hebben donorkinderen het morele recht te weten wie hun biologische ouders zijn?

Categorie:

Donorconceptie

Trouw.nl
|
4
June 2022

In het Filosofisch elftal legt Trouw een actuele vraag voor aan twee filosofen uit een poule van elf. Vandaag: bestaat er zoiets alseen moreel recht om te weten van wie je afstamt?

Tot 2004 konden mannen in Nederland anoniem sperma doneren.Vanaf dat jaar moest de donor wettelijk zijn persoonsgegevens latenregistreren, zodat hij vindbaar is voor het donorkind. Donordetectives traceren mannen die vóór 2004 hebben gedoneerd, om hun nazaten met hen in contact tebrengen.

“Het is een behoefte en grondrecht voor donorkinderen om te weten van wie ze afstammen”, stelde donordetective Ivo van Halen zaterdag in deze krant. Is dat zo, en weegt dat recht zwaarder dan het recht op privacy van de donorvaders?

Labels:
donorconceptie
identiteit
afstamming
recht

Gerelateerde artikelen