Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Donorkinderen eisen bij rechter toegang tot dna directeur spermakliniek

Categorie:

Donorconceptie

|
20
November 2018

Tientallen kinderen die in de kliniek van vruchtbaarheidsdokter Jan Karbaat in Barendrecht zijn verwekt, eisen dat hun dna wordt vergeleken met dat van de arts. Ze willen zo definitief vaststellen of hij hun biologische vader is.Het dna van de arts werd vorig jaar na zijn overlijden veiliggesteld op last van de rechter, nadat de donorkinderen hierom hadden gevraagd. Om het te verkrijgen werden in het huis van Karbaat 27 gebruiksvoorwerpen in beslag genomen.Maar het dna-profiel van Karbaat is nog altijd geheim en ligt een kluis. Om het te kunnen gebruiken voor een vergelijking met hun eigen dna, is een groep donorkinderen een civiele procedure begonnen. In deze bodemprocedure moet de rechter nu beslissen of het dna van de fertiliteitsarts wordt vrijgegeven. NOS, 20 november 2018

Labels:
afstamminginformatie
dna
identiteit
karbaat
rechtszaak
zoektocht

Gerelateerde artikelen