Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Advocaat donorkinderen Karbaat: risico op genetische afwijkingen

Categorie:

Donorconceptie

|
20
November 2018

De advocaat van de 49 donorkinderen van de omstreden vruchtbaarheidsdokter Jan Karbaat heeft dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam betoogd dat zijn cliënten identiteitsproblemen hebben. Ook zouden ze risico op genetische afwijkingen lopen als ze geen zekerheid krijgen over hun afstamming.De zogeheten Karbaatgroep heeft een civiele procedure aangespannen, omdat de kinderen van de inmiddels overleden dokter willen dat hun DNA met dat van Karbaat wordt vergeleken.Het DNA-profiel van Karbaat is al veiliggesteld, maar moet vooralsnog geheim blijven. Karbaat kreeg zelf al 20 kinderen en in combinatie met de 49 donorkinderen lijkt het erop dat de vruchtbaarheidsarts in ieder geval 69 afstammelingen heeft. Nu.nl, 20 november 2018

Labels:
afstamminginformatie
dna
identiteit
karbaat
zoektocht
rechtszaak

Gerelateerde artikelen