Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Zaad zonder naam (lezing Tinne Claes)

Categorie:

Donorconceptie

You Tube
|
4
June 2022

Op zaterdag 4 juni 2022 van 15.00 tot 16.00 uur vertelt medisch historicus Tinne Claes over de persoonlijke verhalen rond de spermabank.De laatste jaren regent het schandalen over de spermabank. Omdat DNA-testen steeds gebruikelijker en goedkoper worden, komen feiten boven water waarvan dokters dachten dat ze nooit het licht zouden zien. In de pers gaat de meeste aandacht naar fertiliteitsartsen die vrouwen behandelden met hun eigen sperma. In Nederland zijn er ondertussen vier gevallen bekend. Waarom deden fertiliteitsartsen dat? Waarom logen ze? In deze lezing probeert historica Tinne Claes deze vragen te beantwoorden.

Labels:
donorconceptie
spermabank
fraude
afstammingsgegevens
identiteit
onderzoek
boek

Gerelateerde artikelen