Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Zaad van geblokkeerde spermadonor gaat moeiteloos de wereld over

Categorie:

Donorconceptie

|
1
October 2019

Het toezicht op spermadonoren schiet wereldwijd ernstig tekort. Daardoor kon een donor die in Nederland geblokkeerd is omdat hij in meerdere klinieken 102 donorkinderen verwekte, tegelijk ook volop bij een Deense spermabank en via websites doneren. ‘Het systeem is zo lek als een mandje.’ De 38-jarige spermadonor is twee jaar geleden in Nederland op de zwarte lijst gezet. Hij is sinds 2007 in 11 vruchtbaarheidsklinieken actief geweest, terwijl het niet is toegestaan in meerdere klinieken te doneren. Bovendien heeft hij daardoor de richtlijn van (destijds) maximaal 25 kinderen per donor fors overschreden. AD, 1 oktober 2019

Labels:
afstamminginformatie
spermadonor
identiteit

Gerelateerde artikelen