Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Waarom is er een leeftijdsgrens voor donorkinderen?

Categorie:

Donorconceptie

NPO Radio 1
|
6
February 2023

Als je een donorkind bent mag je in Nederlands pas vanaf je 16de de gegevens opvragen over je donor. Hierdoor blijven donorkinderen in hun jeugd vaak met vragen zitten. Van wie hebben ze de passie voor wiskunde of hun blauwe ogen gekregen. Afgelopen week kwam in een onderzoek van de universiteit van humanistiek naar voren dat deze leeftijdsgrens beter kan verdwijnen. Voorzitter van stichting Donorkind, Ties van der Meer, ging hierover met Benji in gesprek. Ze bespreken welke problemen er nu spelen en of de politiek het advies ook mee gaat nemen.

Labels:
donorconceptie
leeftijdsgrenzen
Wet donorregistratie kunstmatige bevruchting (Wdkb)

Gerelateerde artikelen