Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Vol verwachting op zoek naar je donor

Categorie:

Donorconceptie

|
13
January 2016

Interview met Fred Gundlach over KID-DNAFred Gundlach is hulpverlener bij Fiom en begeleidt onder andere mensen die op zoek zijn naar hun donor. Hij vertelt over het zoekproces van donorkinderen en donoren naar biologische familie via de KID-DNA Databank.Er zijn twee mogelijkheden om de zoektocht naar een donor te starten. Gundlach: “Bij de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (SDKB) krijgen donorkinderen op basis van de beschikbare administratie de fysieke gegevens van hun donor in de vorm van het zogenaamde donorpaspoort. Als ze ouder zijn dan 16 kunnen ze via Fiom contact zoeken met de donor. De match is dus alleen 'op papier'. Er zijn situaties voorgekomen waarbij het donorpaspoort niet klopte. Dit kan onzekerheid geven bij de donorkinderen. Een DNA-test geeft dan zekerheid.De tweede mogelijkheid is je donor zoeken via de Fiom KID-DNA-Databank. Voor deze databank geven mensen zichzelf op als ze willen zoeken of gevonden willen worden. Via deze weg worden matches gemaakt op basis van het DNA-profiel."

Labels:
anoniem
spermadonor
dna databank
zoektocht
fiom
donorvader

Gerelateerde artikelen