Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Vijf jaar FIOM KID DNA-databank

Categorie:

Donorconceptie

|
13
January 2016

Het aantal donorkinderen in Nederland is niet precies bekend. Naar schatting zijn tot 2004 ongeveer 40.000 donorkinderen geboren. Ook het aantal donoren is onbekend. 541 donorkinderen en 233 donoren hebben tot en met december 2015 aangemeld voor de Fiom KID-DNA Databank. Tot en met december 2015 heeft de Fiom KID-DNA Databank voor 129 matches gezorgd. Bij deze matches waren 33 donoren betrokken en 96 donorkinderen.Fiom is van mening dat iedereen toegang moet hebben tot zijn/haar afstammingsgegevens en vindt dat deze gegevens minimaal 100 jaar bewaard moeten blijven. KID-kinderen, kinderen die via kunstmatige inseminatie met anoniem donorzaad zijn verwekt, hebben nauwelijks of geen toegang tot hun afstammingsgegevens.Daarom is, in samenwerking met het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (externe link), de Fiom KID-DNA Databank ontwikkeld. Hierin kunnen zowel donoren als donorkinderen zich (tegen betaling) inschrijven. De Fiom KID-DNA Databank maakt het voor deze groep mensen mogelijk om door middel van DNA-matching hun donor, donorkinderen en eventuele halfbroers en halfzussen te vinden.

Labels:
anoniem
spermadonor
dna databank
zoektocht
fiom
donorvader

Gerelateerde artikelen