Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Stellen met kinderwens via de voordeur, spermadonoren via de achterdeur

Categorie:

Donorconceptie

|
24
November 2019

Via een fertiliteitskliniek in Gelderland blijken in de jaren zeventig en tachtig honderden kinderen te zijn verwekt door anonieme donoren. Donorkinderen zoals Inge Poorthuis willen nu weten wie hun vader is. „Dat geeft al enorme rust.”Inge Poorthuis (39) uit Utrecht is een vlotte prater. Het type stuiterbal, vol energie en enthousiasme. Via een door haar beheerde besloten Facebookgroep voor donorkinderen uit een fertiliteitskliniek te Oosterbeek vond ze twee halfzussen. „Toen we elkaar voor het eerst spraken vlogen er zo drie uur voorbij. Die drive, die drukte die zo bij me past, dat hadden zij precies zo.” Dat ze deze halfzussen heeft leren kennen, maakt haar leven naar eigen zeggen dan ook „een stuk completer”. nrc.nl, 24 november 2019

Labels:
afstamminginformatie
identiteit
spermadonor
halfzus
halfbroer
donorvader

Gerelateerde artikelen