Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Schippers: wet wijzigen om donorkinderen te helpen

Categorie:

Donorconceptie

|
4
July 2017

Via wetswijzigingen moet het voor kinderen van zaaddonoren onder meer makkelijker worden eventuele halfbroers en -zussen te vinden. Dat staat in een brief die demissionair minister Edith Schippers (VVD, Volksgezondheid) dinsdag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.Schippers wil dat de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (SDKB), het orgaan dat alle donorgegevens registreert, genoeg wettelijke ruimte krijgt om ook donorbroers- en zussen bij elkaar te brengen. Donorkinderen kunnen zich dan bij de SDKB melden met de vraag of met het zaad van hun donorvader ook andere kinderen zijn verwerkt. Is dat het geval, en staan die kinderen open voor contact, dan kan het SDKB de verwanten bij elkaar brengen.NRC.NL, 4 juli 2017

Labels:
wetgeving
halfbroer
halfzus

Gerelateerde artikelen