Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Regelgeving bij zaaddonatie nog steeds niet op orde

Categorie:

Donorconceptie

|
22
November 2019

Een anonieme zaaddonor uit Oosterbeek zou de biologische vader zijn van 150 kinderen. Anonieme donatie mag tegenwoordig niet meer, maar volgens Ties van der Meer, voorzitter van stichting Donorkind, laat de regelgeving nog steeds te wensen over.Een gepensioneerde huisarts uit Oosterbeek runde in de jaren 70 en 80 een eigen vruchtbaarheidskliniek, waar naar schatting honderden kinderen van anonieme donoren werden verwekt. Een inmiddels bejaarde man (82) zou zelfs vader zijn van 150 kinderen. De administratie in die klinieken werd destijds slecht bijgehouden, waardoor nakomelingen vaak geen idee hebben wie hun biologische vader is. Een Vandaag, 22 november 2019

Labels:
afstamminginformatie
spermadonor
illegaal
identiteit

Gerelateerde artikelen