Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Opnieuw blijkt dat een Nederlandse arts stiekem vrouwen insemineerde met zijn eigen zaad

Categorie:

Donorconceptie

De Volkskrant
|
8
February 2022

Ook in het Carolus Ziekenhuis in Den Bosch heeft een gynaecoloog zijn eigen sperma gebruikt bij een vruchtbaarheidsbehandeling. De arts heeft op die manier tussen 1977 en 1985 ten minste één kind verwekt.

Daarmee is Henk Nagel de vierde vruchtbaarheidsarts in Nederland van wie is bewezen dat hij vrouwen zonder toestemming insemineerde met zijn eigen zaad. Bestuursvoorzitter Piet-Hein Buiting van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), waarin het Carolus Ziekenhuis opging, noemt de werkwijze van Nagel ‘onbegrijpelijk en ontoelaatbaar’. Een gynaecoloog kan niet tegelijkertijd behandelaar én spermadonor zijn, zegt hij.

Labels:
donorconceptie
bedrog
identiteit
afstammingsgegevens
zoektocht
spermabank

Gerelateerde artikelen