Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Na nieuws over misstanden zaaddonatie continue aanmeldingen bij Fiom

Categorie:

Donorconceptie

|
22
March 2022

Sinds het Alrijne Ziekenhuis op 1 februari 2022 bekendmaakte dat een arts zijn eigen sperma gebruikte bij vruchtsbaarheidsbehandeligen, hebben 22 donoren en 136 donorkinderen zich ingeschreven bij stichting Fiom. De stichting, die mensen onder meer helpt bij het vinden van hun biologische familie, zegt tegen NU.nl te verwachten dat door alle aandacht een continue stroom van aanmeldingen blijft bestaan.

Op 1 februari 2022 maakte het Alrijne Ziekenhuis bekend dat arts Jos Beek zijn eigen zaad gebruikte bij vruchtbaarheidsbehandelingen. Diezelfde week bleek dat ook oud-gynaecoloog Henk Nagel dit deed. In de tijd dat dat gebeurde, was er nog geen wet die artsen verplichtte de identiteit van zaaddonoren te registreren.

Labels:
gynaecoloog
bedrog
identiteit
afstammingsgegevens
ethiek

Gerelateerde artikelen