Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Massadonor moet stoppen met doneren

Categorie:

Donorconceptie

Stichting Donorkind
|
28
April 2023

De rechtbank Den Haag heeft de eis van Stichting Donorkind en een moeder om een donor een verbod op te leggen op donaties aan nieuwe wensouders vandaag toegewezen.

De zaak was aangespannen door een moeder en door Stichting Donorkind. De donor had aan de moeder toegezegd dat hij maximaal 25 kinderen zou verwekken, het maximum dat klinieken aanhielden om inteelt, incest en psychosociale problemen bij donorkinderen te voorkomen. Later bleek dat hij op dat moment al honderden kinderen had verwekt via 13 klinieken in verschillende landen en door zich aan te bieden via internet. Dit enorme aantal was in strijd met de afspraken die de donor had gemaakt met de klinieken en met de moeder, en kan volgens wetenschappelijk onderzoek leiden tot emotionele problemen bij donorkinderen. De moeder en Stichting Donorkind vorderden dan ook in een kort geding-procedure dat de donor werd verboden om nieuwe wensouders te werven of aan hen te doneren. Vandaag heeft de rechtbank deze vordering toegewezen.

Labels:
donorconceptie
massadonatie
rechtszaak

Gerelateerde artikelen