Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Maria wil weten wie haar donorvader is en gaat in hoger beroep

Categorie:

Donorconceptie

Omroep Gelderland
|
16
June 2021

Er komt een hoger beroep in de zaak tussen ziekenhuis Rijnstate en de Elburgse Maria. Maria wil de gegevens van haar donorvader hebben, maar het ziekenhuis zegt die niet te kunnen geven. De rechtbank in Arnhem gaf Maria eerder gelijk, maar achtte zichzelf niet in staat om de belangen van de donorvader en die van Maria tegenover elkaar af te wegen. Via het hoger beroep hoopt Maria alsnog de gegevens van haar donorvader te ontvangen.

De zaak draait om een overeenkomst die de moeder van Maria, Hedda, eind jaren '90 sloot met ziekenhuis Rijnstate. Hedda zou met behulp van een zaaddonor een kind krijgen. Daarbij koos zij bewust voor een donor die ervoor openstond dat het kind vanaf de zestiende verjaardag zijn gegevens zou mogen krijgen.

Labels:
spermadonatie
donorvader
afstammingsgegevens
zoektocht
rechtszaak
hoger beroep

Gerelateerde artikelen