Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Man verwerkte in Gelderse vruchtbaarheidskliniek meer dan 150 nakomelingen

Categorie:

Donorconceptie

|
22
November 2019

Een gepensioneerde kinderarts runde in de jaren 70 en 80 vijftien jaar een vruchtbaarheidskliniek in het Gelderse dorp Oosterbeek. Eén van de spermadonoren heeft mogelijk 150 nakomelingen, schrijft De Gelderlander. Donorkinderen willen dat er beter toezicht komt op regels rondom spermadonatie.Wensouders en spermadonoren konden van 1972 tot 1987 bij de kliniek terecht, een periode waarin er nog geen regels voor vruchtbaarheidsklinieken waren. In 1992 is het maximumaantal kinderen voor spermadonoren vastgesteld op 25. Tot 2004 kon er anoniem gedoneerd worden; daarna is dat verboden.NOS.nl, 22 november 2019

Labels:
afstammingsinformatie
spermadonor
illegaal
identiteit

Gerelateerde artikelen