Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Kort geding tegen zaaddonor die vader is van honderden kinderen

Categorie:

Donorconceptie

NOS
|
24
March 2023

Stichting Donorkind en een moeder beginnen een rechtszaak om een zaaddonor te dwingen om te stoppen met doneren. Het is voor zover bekend de eerste zaak tegen een "massadonor" van sperma. Maandag wordt naar alle waarschijnlijkheid duidelijk wanneer het kort geding in Den Haag dient.

De zaak draait om een man van 41 die in Nederland en daarbuiten zijn zaad levert aan klinieken of rechtstreeks aan vrouwen met een kinderwens. De eisers willen dat hij daar onmiddellijk mee stopt en dat zijn sperma niet meer wordt gebruikt bij toekomstige inseminaties.

Labels:
donorconceptie
massadonatie
rechtszaak

Gerelateerde artikelen