Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Het zaad van Karbaat - driedelige documentaireserie

Categorie:

Donorconceptie

VPRO
|
26
February 2021

De driedelige documentaireserie Het zaad van Karbaat vertelt het ongelooflijke verhaal van wijlen dokter Jan Karbaat, die in meer dan 65 gevallen zijn patiënten insemineerde met zijn eigen sperma.
Het zaad van Karbaat vertelt hoe dat kon gebeuren en hoe het wereldschokkende nieuws de moeders, nazaten, en betrokkenen raakt; het emotionele trauma van het leren leven met een veranderde genetische afkomst. Middels Karbaats verhaal, onderzoekt de serie het nature vs. nurture-debat, de wens voor onsterfelijkheid en de morele vraagstukken omtrent anoniem donorschap. 

maandag 1, 8 en 15 maart, 20.30 uur op NPO 2

Labels:
spermabank
illegale praktijken
afstammingsgegevens
identiteit
zoektocht

Gerelateerde artikelen