Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Gynaecoloog uit Zwolle verwekte minstens 17 donorkinderen met eigen zaad

Categorie:

Donorconceptie

NOS
|
6
October 2020

Een inmiddels overleden gynaecoloog uit Zwolle heeft zeker 17 donorkinderen verwekt met zijn eigen sperma, zonder dat de vrouwen met een kinderwens dit wisten. Dat schrijft het Isala-ziekenhuis in Zwolle op zijn website.De gynaecoloog in kwestie, Jan Wildschut, hield zich van 1981 tot en met 1993 in het toenmalige Sophia Ziekenhuis in Zwolle bezig met 'Kunstmatige Inseminatie Donorsperma'. Het ziekenhuis sluit niet uit dat er meer donorkinderen zijn.De zaak kwam toevallig aan het licht, toen een donorkind via een internationale databank een dna-match had met een nicht van Wildschut. Die naam werd direct herkend door een van de moeders, vertelt de directeur van databank Fiom in het NOS Radio 1 Journaal. Fiom stelde een virtueel donorprofiel op zodat er meer matches konden volgen

Labels:
donorzaad
identiteit
afstamminginformatie

Gerelateerde artikelen