Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

FIOM KID DNA-databank: Karbaat verwekte tenminste 19 donorkinderen met eigen zaad

Categorie:

Donorconceptie

|
23
May 2017

Op 22 en 23 mei benaderde Fiom 19 donorkinderen over het verwantschap met een wettig kind van dokter Karbaat. Fiom kon dit verwantschap aantonen, omdat een wettig kind van dokter Karbaat DNA beschikbaar stelde om donorkinderen onderling te kunnen matchen, op het moment dat dokter Karbaat zou overlijden. Nadat bekend werd dat dokter Karbaat was overleden, is het DNA van het wettig kind in de KID-DNA Databank gematcht met 19 halfbroers en halfzussen. Maandag 22 mei ontving Fiom van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen de definitieve bevestiging van de matches.

Labels:
anoniem
spermabank
karbaat
afstamming
fiom
dna databank

Gerelateerde artikelen