Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Ethiek met een dubbele standaard

Categorie:

Donorconceptie

|
14
November 2018

Met verbazing en enige verontrusting hebben wij, voorzitters van het Belgische VZW Donorkinderen en van de Nederlandse Stichting Donorkind, het opiniestuk van Wybo Dondorp en Guido de Wert gelezen.https://https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/26/donorconceptie-is-niet-met-adoptie-vergelijkbaar-a2752908Beide zijn zij als ethici aan de universiteit van Maastricht verbonden, maar deze mannen van de wetenschap schetsen een incompleet en in onze ogen zelfs riskant beeld, waarbij zij ook nog eens zeer beperkt gebruik maken van recent wetenschappelijk onderzoek. Helaas is onze ingezonden brief naar aanleiding van dit opiniestuk niet geplaatst door NRC. Via deze weg willen wij u en deze ethici toch graag informeren over onze opinie, als ervaringsdeskundigen. Ties van der Meer – voorzitter Stichting Donorkind NL Stephanie Raeymaekers – voorzitter VZW Donorkinderen BE Voor het opiniestuk van Wybo Dondorp en Guido de Wert zie Donorconceptie is niet met adoptie vergelijkbaar

Labels:
afstamminginformatie
identiteit
zoektocht

Gerelateerde artikelen