Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Eefje Habets zoekt donorvader

Categorie:

Donorconceptie

|
24
January 2018

Eigenlijk wist ik al toen ik heel klein was, dat mijn opvoedvader niet mijn vader kon zijn. Niet dat iemand me dat verteld had, maar ik voelde het. Ik moest vijftien worden voordat mijn moeder dat gevoel bevestigde. Mijn zus en ik bleken de kinderen van een anonieme donor. Ik ben verwekt in het Pieter Pauw Ziekenhuis in Wageningen. Het heeft me nog ongeveer vijftien jaar gekost om te durven voelen dat ik wil weten wie mijn vader is en ook om mijn angst mijn moeder met dit gevoel te kwetsen, opzij te zetten. De leugens die de basis vormen van mijn bestaan, maken me soms erg boos en verdrietig. Helaas weet ik dat je anderen niet kan dwingen je de waarheid te vertellen. Dat maakt wel dat ik extra gemotiveerd ben om zelf te zorgen dat we alle waarheden boven tafel krijgen. Die van mijn ontstaan en de geheimen in de levens van andere donorkinderen. Elk kind heeft tenslotte het recht om zijn afkomst te kennen.

Labels:
afstammingsinformatie
biologische vader
dna
donorvader
identiteit
spermadonor
zoektocht

Gerelateerde artikelen