Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Donorvader leef je nog?

Categorie:

Donorconceptie

|
22
August 2016

De tijd dringt voor donorkinderen van het eerste uur die toch nog informatie willen over hun achtergrond. Hun donorvaders hebben - als ze überhaupt nog in leven zijn - inmiddels een hoge leeftijd bereikt en dus is het "nu of nooit", zegt FIOM, een organisatie die donorkinderen helpt om hun donorvader te vinden. Tussen 1948 en 2004 konden spermadonoren in Nederland anoniem blijven als ze dat wilden. In die tijd zijn naar schatting zo'n 40.000 kinderen door een anonieme zaaddonor verwekt. Die kinderen kunnen - als zij willen weten wie hun biologische vader is - sinds eind 2010 terecht bij de KID-DNA databank van FIOM.22 augustus 2016, NOS.nl

Labels:
anoniem
spermadonor
afstammingsinformatie
zoektocht
fiom

Gerelateerde artikelen