Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Donorkinderen Karbaat emotioneel: 'ik wil weten wie mijn vader is'

Categorie:

Donorconceptie

|
20
November 2018

Donorkinderen en ouders stonden vandaag bij de rechtbank tegenover de weduwe van Jan Karbaat. Ze deden een emotionele en indringende oproep om het DNA van de vorig jaar overleden spermadokter vrij te geven. Het gaat natuurlijk om het DNA van Jan Karbaat. Over het belang van zijn privacy tegenover het grondrecht van donorkinderen om te weten van wie ze afstammen. Maar in een lange zitting, waarin advocaten elkaar juridisch bestoken, zijn het vooral de verklaringen van donorkinderen en ouders die beklijven. ,,Ik wil weten wie mijn vader is’’, zegt Joey Hoofdman. ,,Ik kán en wíl niet langer wachten. Het is fundamenteel en noodzakelijk. Ik ben er dag en nacht mee bezig. Het belemmert mijn sociaal functioneren.’’ AD, 20 november 2018

Labels:
afstamminginformatie
dna
identiteit
zoektocht
rechtszaak
karbaat

Gerelateerde artikelen