Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Donorkinderen eisen vergoeding spermabank Barendrecht

Categorie:

Donorconceptie

|
28
October 2016

Donorkinderen en ouders stellen de oud-directeur van spermabank het Medisch Centrum Bijdorp in Barendrecht aansprakelijk voor het onzorgvuldig handelen door de arts Jan Karbaat. In 2009 moest de kliniek sluiten op last van de inspectiedienst IGZ omdat de dossiers niet op orde waren. Vorig jaar werd duidelijk dat donorgegevens mogelijk niet correct zijn. Donorkinderen hebben sinds 2004 het recht om te weten wie hun vader is. De families worden bijgestaan door Stichting Donorkind, advocaat Tim Bueters en Defence for Children. Volgens de jurist van Defence for Children is het uniek dat vanuit donorkinderen een civiele procedure wordt gestart tegen een fertiliteitskliniek vanwege kinderrechtenschendingen. Nu.nl, 28 oktober 2016

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen