Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Christenunie wil gratis dna-test voor donorkinderen

Categorie:

Donorconceptie

|
17
October 2018

Kinderen die zijn verwekt door een anonieme spermadonor moeten zonder kosten op zoek kunnen naar hun biologische vader. De ChristenUnie pleit daarvoor in de Tweede Kamer, bij een debat over de begroting voor het ministerie van VWS.De regeringspartij wil dat deze kinderen zich gratis kunnen inschrijven in de dna-databank die donoren en donorkinderen aan elkaar linkt. Het lijkt erop dat de gratis test er ook komt, want naar verwachting steunt een Kamermeerderheid het voorstel.Sinds 2004 mogen spermabanken niet meer werken met anonieme donoren. Maar er zijn nog zo'n 40.000 kinderen die voor die tijd zijn verwekt. Veel van deze kinderen weten niet wie hun biologische vader is. De ChristenUnie wil hen helpen te proberen erachter te komen wie hun vader is.

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen