Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Spermadonor K34 wil anoniem blijven

Categorie:

Donorconceptie

AD.nl
|
25
January 2021

Spermadonor K34 wil anoniem blijven. Zijn donorkindMaria wil weten wie haar biologische vader is. Vanmiddag stond ze voor de rechtbank in Arnhem, om ziekenhuis Rijnstate te dwingen zijn identiteit bekendte maken. Welk belang weegt zwaarder?

,,Ik heb de intense behoefte om te weten wie hij is, welke naam hij heeft en wat voor gezicht hij heeft’’, vertelt Maria de rechtbank in Arnhem. ,,Ik ben blij met alle informatie die mij helpt een beeld te vormen. Maar ik wil ook graag zelf de gelegenheid hebben.’’
Die kans wordt haar ontnomen. K34 weigert, ondanks een eerdere belofte, zijn identiteit bekend te maken.

De meeste spermadonoren bleven anoniem. Pas in 2004 werd met de invoering van de Wet Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (WDKB) anoniem doneren verboden,omdat elk kind recht heeft op informatie over zijn afstamming.


Labels:
rechtszaak
spermadonor
identiteit
afstammingsinformatie
zoektocht

Gerelateerde artikelen