Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Man met 550 kinderen moet stoppen met doneren sperma

Categorie:

Donorconceptie

Ommroep West
|
28
April 2023

DEN HAAG - De Haagse spermadonor Jonathan M. moet stoppen met het verstrekken van zijn sperma. Dat heeft de rechtbank bepaald. De zaaddonor heeft inmiddels al zeker 550 kinderen.

De Hagenaar mag van de rechtbank ook niet meer tegen wensouders zeggen dat hij bereid is om sperma te doneren, of advertenties plaatsen waarin hij dat aanbiedt. Houdt hij zich niet aan het verbod, dan wacht hem een dwangsom van 100.000 euro per donatie. Het verbod geldt per direct. Ook als de donor in beroep gaat tegen de uitspraak, mag hij voorlopig geen sperma doneren.

De rechtszaak was aangespannen door Stichting Donorkind. De stichting zegt dat massadonatie gevaarlijk is voor de gezondheid van de kinderen en later eventueel ook voor de kinderen de ze krijgen. Zonder het te weten zouden ze een kind kunnen krijgen met een halfbroer of halfzus.

Labels:
donorconceptie
massadonatie
rechtszaak

Gerelateerde artikelen