Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

DNA-profiel arts spermabank Bijdorp veilig gesteld

Categorie:

Donorconceptie

|
2
June 2017

De rechter geeft op 2 juni toestemming voor het vaststellen van het DNA-profiel van de heer Karbaat, de overleden arts en oud-directeur van donorkliniek Bijdorp. In een bodemprocedure kan hierna worden vastgesteld of dit DNA gebruikt mag worden voor een verwantschapsonderzoek met een groep donorkinderen. De voorzieningenrechter heeft in haar vonnis aangegeven dat zij het niet uitgesloten acht dat artikel 7 van het VN-Kinderrechtenverdrag, het recht op afstammingsinformatie, ook van toepassing is op donorkinderen.Defence for Children, 2 juni 2017

Labels:
spermabank
spermadonor
karbaat
dna

Gerelateerde artikelen