Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Internationale expertmeeting draagmoederschap Verona

Categorie:

Draagmoederschap

|
1
June 2017

INTERNATIONALE EXPERTMEETING DRAAGMOEDERSCHAP VERONADraagmoederschap is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Van 18 tot 20 mei kwam een internationale groep experts in Verona bijeen om een internationale, op kinderrechten gebaseerde, Leidraad Draagmoederschap te ontwikkelen. Fiom-ISS Nederland draagt bij aan het vormen van deze Leidraad. Verwachting is dat deze eind 2018 gereed is. Op deze eerste bijeenkomst van de expertgroep waren 30 deskundigen en waarnemers aanwezig. Ze zijn afkomstig uit allerlei geledingen; van regeringen, academische instellingen, burgersamenleving en internationale organisaties waaronder de Council of Europe (externe link), het Permanent Bureau of the Hague Conference on Private International Law (externe link), tot aan UN Special Rapporteur sale and sexual exploitation of children (externe link) en UNICEF (externe link). De expertgroep vertegenwoordigt daarnaast verschillende regio's, waaronder staten en niet-gouvernementele organisaties die verschillende benaderingen hebben op nationale en internationale draagmoederschapsregelingen.

Labels:
fiom

Gerelateerde artikelen