Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Draagmoederschap is nooit in het belang van het kind

Categorie:

Draagmoederschap

De Standaard | België
|
19
November 2021

Op 6 en 7 november 2021 organiseert de Amerikaanse organisatie ‘Men Having Babies’ een beurs over commercieel draagmoederschap in Brussel. N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys dient een klacht tegen de organisatie van de beurs. “Ik begrijp dat veel mensen met vragen zitten over hoe ze een gezin kunnen stichten. Ik heb er geen probleem mee dat er informatie wordt verstrekt over draagmoederschap. Wat wel een probleem is, is het feit dat de beurs commercieel draagmoederschap faciliteert. Concreet kan je morgen en overmorgen in Brussel afspraken maken met meer dan 20 commerciële organisaties die je tegen betaling in contact brengen met draagmoeders en daar uiteindelijk contracten mee afsluiten. Daarvoor moet je soms meer dan 160.000 dollar neertellen. Draagmoeders krijgen daar een paar tienduizenden dollars van.”

Labels:
afstammingsgegevens
commercieel
draagmoederbeurs
mensenhandel

Gerelateerde artikelen