Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Een moderne baby-Odyssee

Categorie:

Draagmoederschap

|
12
April 2017

Marlies Pilon en Sarah Haaij op onderzoek in de woelige wereld van verhuurbare baarmoeders“Je bent niet getrouwd?” Over haar bril kijkt ze mij keurend aan. “Ja, dat is wel een probleem, Georgiërs zijn conservatief. Wij helpen alleen heteroseksuele, getrouwde wensouders”. Toch heeft de manager van het chique draagmoederbureau in Tbilisi nog wel wat opties in petto; “In Sri Lanka zijn we net begonnen met scouten, dat is een mogelijkheid. Of Laos? Naar Rusland wil ik je niet sturen, die vrouwen roken en drinken teveel. Niet goed. Of wacht eens, wat dacht je van Mexico?” En dan, wenkbrauwen omhoog; “Cancun heeft een tropisch palmboomstrand!” Ik piep overdonderd dat dat dan misschien wel een goed idee is.Welkom op de leren bank van een bemiddelingsbureau tussen wensouders en draagmoeders in Tbilisi, Georgië. Je bent onvruchtbaar, of hebt een partner van hetzelfde geslacht? Hier is dat geen belemmering voor je kinderwens. Een bureau als dit helpt verlangende wensouders met een goedgevulde portemonnee zo aan een draagmoeder: een vrouw die tegen betaling een baby voor hen baart.One World, online platform over mondiaal denken en groen doen, 12 april 2017

Labels:
No items found.

Gerelateerde artikelen