Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Minister Dekker herstart onderzoek naar binnenlandse adoptie

Categorie:

Afstand

Rijksoverheid
|
9
November 2021

Het huidige onderzoek naar binnenlandse adoptie tussen 1956 en 1984 wordt stopgezet en er komt een nieuwe, onafhankelijke onderzoekscommissie. Dat betekent een herstart van het onderzoek naar de geschiedenis van binnenlandse afstand en adoptie waarbij alleenstaande moeders hun kind hebben afgestaan om geadopteerd te worden.

Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker heeft deze beslissing genomen na gesprekken met belangengroepen en berichten van andere betrokkenen. Die hebben als gevolg van de problemen met een aanmeldpunt - waar afstandsmoeders, afstandskinderen en andere betrokkenen zich konden aanmelden om een bijdrage te leveren aan het onderzoek door hun verhaal te vertellen - hun vertrouwen in het nu gestopte onderzoek verloren.

Labels:
afstandsmoeders
afstandskinderen
onderzoek
misstanden

Gerelateerde artikelen