Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Afstandsmoeder gaat in hoger beroep tegen de staat

Categorie:

Afstand

NRC
|
22
May 2023

Trudy Scheele-Gertsen en het Bureau Clara Wichmann (BCW) gaanin hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter die de staat niet aansprakelijk stelde voor het leed van vrouwen die in het verleden gedwongenhun baby afstonden.

 

De Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) trof geen blaam,oordeelde de rechtbank begin vorig jaar in de zaak die afstandsmoeder Scheele-Gertsen met vrouwenrechtenorganisatie BCW had aangespannen. Ze steldende staat, in het bijzonder de RvdK, aansprakelijk voor het leed dat isveroorzaakt toen Scheele-Gertsen en andere moeders, in de jaren 1956-1984, hun baby moesten afstaan.

Labels:
afstandsmoeders
afstandskinderen
rechtszaak
staat

Gerelateerde artikelen