Als u merkt dat een link naar een artikel of website niet werkt, als u vragen of suggesties hebt, of als u een artikel in de Kennisbank wilt laten opnemen, laat het dan hier a.u.b. even weten!

Kennisbank

De Kennisbank bevat informatie die te maken heeft met afstammingsvragen en met de levenslange indringende gevolgen die de moderne voortplantingstechnieken voor een kind kunnen hebben. Verder in deze Kennisbank artikelen over Systemisch Werk en familiesystemen.

Zoeken

Categorieën

󰅁 Terug naar Maureen Davis.nl

Commissie Onderzoek Binnenlandse Afstand en Adoptie op zoek naar verhalen (2)

Categorie:

Afstand

NPO
|
24
October 2023

Van 1956 tot 1984 stonden in Nederland duizenden jonge vrouwen hun kind af ter adoptie. Dat gebeurde meestal onder druk van familie, instanties en de kerk. Baby's werden vaak onmiddellijk na de geboorte bij hun moeders weggehaald. Dit was tot een aantal jaar geleden een vrij onbekende geschiedenis, tot steeds meer moeders en kinderen naar buiten traden met hun verhaal.

De Commissie Binnenlandse Afstand en Adoptie doet onafhankelijk onderzoek naar de geschiedenis van binnenlandse afstand en adoptie in de periode 1956-1984. Vorige week lanceerde deze Commissie de website www.cbaa.nl. Hierop staat meer informatie, en kunnen kinderen, moeders, maar ook vaders en andere betrokkenen zich melden.

Micha de Winter -voorzitter van de Commissie Binnenlandse Afstand en Adoptie- vertelt over het onderzoek in De Nieuws BV.

Labels:
historisch onderzoek
afstandsmoeders
afstandskinderen
adoptieouders

Gerelateerde artikelen